Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@12:03:48 GMT

نماز عید فطر مستحب است یا واجب؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۰۳۷۱

یکی از مسائلی که همواره درباره روز عید سعید فطر سؤال می‌شود در خصوص نماز عید فطر است. باید دانست که نماز عید فطر در عصر و زمان فعلی و ایام کرونایی واجب نیست، بلکه مستحب است. ناطقان: یکی از مسائلی که مربوط به ماه مبارک رمضان مخصوصاً نسبت به روز عید فطر سؤال می‌کنند، درباره نماز عید فطر است.

بر اساس این گزارش، نماز عید فطر در عصر و زمان فعلی واجب نیست، بلکه مستحب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماز عید فطر را طبق نظر امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب اسلامی، افرادی که از طرف ولی منسوب هستند و امامت جمعه و یا نمایندگی ولی‌فقیه را دارند، می‌توانند به نیت جماعت بخوانند و دیگران نیز به آنان اقتدا کنند.

اما کسانی که منصوب ولی‌فقیه نیستند و طبق نظر غیر امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب انقلاب اسلامی، جماعت این نماز از باب رجائی و ثواب اقامه می‌شود و اشکالی ندارد. البته این نماز را می‌توان به‌صورت فرادا هم خواند.

این نماز اذان و اقامه و قضا هم ندارد. کیفیت این نماز دو رکعت است، در هر رکعت یک حمد و یک سوره خوانده می‌شود. در رکعت اول پنج تا قنوت دارد و در رکعت دوم چهار تا قنوت خوانده می‌شود.

دعای که الآن به‌عنوان ذکر قنوت در نماز عید فطر مرسوم است، دعای مستحبی است و واجب نیست، اما انجام قنوت‌های نماز عید فطر واجب است و می‌توان هر دعایی غیر از دعای مرسوم را خواند و اشکال ندارد؛ اما اصل قنوت در این نماز واجب است. منبع: خبر انلاین برچسب ها: نماز عید فطر ، مستحب ، واجب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نماز عید فطر مستحب واجب نماز عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۰۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟

امام خامنه‌ای به استفتاء درباره « وضو با وجود مانع» پاسخ گفتند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، متن پاسخ آیت الله العظمی خامنه‌ای به استفتاء درباره «وضو و غسل با وجود مانع» پاسخ گفتند.

متن پرسش و پاسخ عنوان‌شده به این شرح است:

پرسش: اگر خانمی از لاک ناخن استفاده کند که پاک کردن آن برای وضو و غسل مشکل است، آیا می‌تواند وضو و غسل جبیره‌ای انجام دهد یا تیمم کند؟

پاسخ: در اعضای وضو یا غسل نباید عمداً و بدون ضرورت مانعی ایجاد کرد و اگر چنین کند و مانع را برطرف نکند، گناه کرده است و باید علاوه بر وضو یا غسل جبیره‌، تیمّم نیز انجام دهد و بعد از برداشتن مانع بنا بر احتیاط واجب، قضای نمازها را نیز بخواند. در ضمن آنچه عرفاً زینت محسوب می‌شود باید از نامحرم پوشانده شود.

 

استفتاء از امام خامنه‌ای؛ حکم وضو با وجود درد چیست؟

 

تیمم به دلیل آرایش صورت

برخی فتوای دیگر از سوی آیت‌الله خامنه‌ای درباره وضو با وجود مانع به این شرح است:

پرسش: اگر از جهت تنگی وقت نماز، فرصت پاک کردن مواد آرایشی و غیره برای وضو و غسل نباشد، وظیفه چیست؟

پاسخ: اگر وقت نماز تنگ باشد و وضو و غسل موجب می‌شود، که همه نماز یا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود، باید به جای وضو و غسل، تیمم کند.

 

استفتاء از امام خامنه‌ای؛ آیا بر ولیّ لازم است کودک را از مشاهده تصاویر مبتذل حفظ کند؟

 

پرسش: خانم‌هایی که برای مجلس عروسی و مانند آن آرایش می‌کنند؛ آیا جایز است به جای وضو، تیمم کنند؟

پاسخ: خیر، باید موانع وضو را برطرف کنند و وضو بگیرند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازد تا وقت نماز تنگ شود؛ در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی می‌تواند با تیمّم نماز بخواند.

پرسش: اگر عروس در صورتش آرایش داشته باشد و نخواهد آرایش را موقع نماز پاک کند، و از طرفی با توجه به فرهنگ امروزه عروس خانم از صبح به آرایشگاه می‌رود و تا آخر شب نیز باید آرایش بر روی صورتش باشد، معمولاً نیز نگه داشتن وضو در این زمان طولانی بعید است آیا می‌تواند تیمم کند؟ یا اینکه نماز را آن قدر به تأخیر بیاندازد، که دیگر فرصت وضو نداشته باشد و تیمم کند؟

پاسخ: در فرض مذکور نمی‌تواند تیمم کند، مگر آنکه عمداً تأخیر بیندازد تا وقت نماز تنگ شود، در این صورت گرچه معصیت کرده، ولی می‌تواند با تیمّم نماز بخواند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • مرحله استانی مسابقات قرآن عترت و نماز در چرام
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو